Нашата мисия е да създадем високоорганизирана общност от проактивни, знаещи и можещи адвокати, която предоставя услуги с високо качество на своите клиенти.

Адвокатско дружество „Добрев и Люцканов” е основано през 1989 година, като е регистрирано и работи съгласно Закона за адвокатурата. Дружеството е сред първите, създадени след политическите промени, започнали в България в края на 80-те и началото на 90-те години на ХХ век.

Адвокатско дружество „Добрев и Люцканов” предоставя качествени, фокусирани, своевременни и икономически ефективни услуги на своите клиенти, сред които са едни от най-реномираните търговски дружества в областта на производството, търговията и банковото дело. Дружеството е със силно присъствие в различните сектори на икономиката – енергетика, транспорт, химическа промишленост, машиностроене, електроника и др.

Дългогодишната ни практика на българския пазар гарантира цялостно познаване на местната бизнес среда. Това ни доближава до нашите клиентите и ни позволява да разбираме техните стратегически цели до най-малкия детайл. В съчетание с компетентността и отдадеността на нашите адвокати, можем да осигурим предоставянето на качествени правни услуги.

Освен български, ние представляваме и чуждестранни компании, като им съдействаме безпрепятствено да осъществяват дейността си на местните пазари.

Притежаваме опит във всички области на правото – корпоративно право, банки и финанси, капиталови пазари, трудово право и имиграция, право на Европейския съюз и конкурентно право, недвижими имоти и строителство, съдебни спорове и алтернативно разрешаване на спорове, интелектуална собственост и данъчно право. Подробна информация относно дейността ни в тези области на правото, може да намерите тук.

Дружеството представлява своите клиенти пред всички български съдебни инстанции, пред местни и международни арбитражни съдилища. Адвокати от дружеството имат опит в медиацията и алтернативното решаване на спорове. Практиката ни включва и осъществяване на процедурите по признаване и изпълнение на съдебни решения на чуждестранни съдилища и арбитражи.

На местно ниво нашето дружество осъществява ефективно взаимодействие с колеги от всички големи градове в България. Работим в партньорство с известни адвокатски дружества при реализирането на международни проекти.

Адвокатско дружество „Добрев и Люцканов“ е сред основателите на Българския съвет за устойчиво развитие (BGBC), а адв. Румен Люцканов е член на Борда на Директорите на Съвета и е международен консултант със сертификат от DGNB.

Качеството на нашата работа е признато от водещи световни издания като Chamebrs & Partners, Legal 500 и IFLR 1000.